maanantai 9. tammikuuta 2023

Deltasarjan neljäs

Arttu Tuominen: Häväistyt

WSOY 2022. 398 s.

Porilaiskirjailija ympäristöinsinööri Arttu Tuomisen tuotannosta löytyy paljon mainintoja pitkin world wide weppiä, mutta mikään ei estä minua lisäämästä sinne yhtä. Näin siitäkin huolimatta, vaikka pyrin suosimaan pienempien kustantajien ja vähän tuntemattomampien tekijöiden teoksia, jos ylipäätään tätä nykyä julkaisen kirjabloggauksia. Kaikki laadukkaat lukunautinnot kun eivät kulje valtavirrassa.

No niin, se aatteista. Parempi bloggaus netissä, kuin kymmenen puhelimen muistiossa, johon tämäkin sormiharjoitelma oli jäädä. Delta-sarjan neljäs osa Häväistyt nostaa henkilöhahmojoukkion eturintamaan vanhempi konstaapeli Linda Toivosen. Tutkija saa tehtäväkseen, toki kollegoiden tukemana, selvittää kesken koulupäivän kadonneen ja myöhemmin kuolleena löytyneen Lauran murhamysteeriä. Tukea Linda kaipaa monessakin mielessä. Hänen heikoksi kohdakseen on valikoitunut pullonhenki. Tuomisen hahmoilla kaikilla on omat murheenaiheensa ja salaisuutensa. Niihin pääsee parhaiten sisälle lukemalla sarjan aikaisemmat romaanit Verivelka, Hyvitys ja Vaiettu.

Tämä Häväistyt karmii varmasti kaikkia teinien vanhempia. Pahuuden alustana on internetit K18 puoli, mutta vain alustana. Kaikkihan lähtee ihmisistä, joskus läheisistä ja kaikkein luotettavimmasta lajikumppaneista. Reaalimaailma on osoittanut, että kenestä vain voi olla mihin vain.

Häväistyt sisältää pedanttia juonen kuljetusta ja hiottua henkilöhahmottelua. Sarja on hyvin kalibroitu neljän kirjan kokonaisuus ja jatkoa on tuottoisalta kirjailijalta luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti