torstai 16. tammikuuta 2020

Olisiko Testinuket-dekkarista äänikirjaksi? Olisiko meikästä lukijaksi?

Laitetaanpas hupina jakoon vuonna 2009 omakustanteena julkaisemani Testinuket romaanin prologi, lukijana minä itse. Joissain yhteyksissä olen lupaillut esitellä kirjatuotantoani täälläkin, kun nuo kotisivuni mikakahkonen.fi vetelevät viimeisiään Suntuubissa. Sieltähän niistä kaikista on tähän saakka voinut lukea.



Testinuket on se todellinen esikoinen. Makuutin sen käsikirjoitusta pöytälaatikossa ja Väärin voitettu ehti mennä sen edelle ja saikin näin ollen esikoisen statuksen. Testinuket kertoo lääkintävahtimestari Ilpo Tolosesta ja hänen nuoremmasta veljestään, huumeista eroon päässeestä Ristosta. Risto ajautuu vanhojen huumevelkojen vuoksi ongelmiin ja päätyy kyseenalaiseen tutkimuskeskukseen. Tutkimuskeskus käyttää kolaritestauksissa narkomaaneja, pääoperatööreinään häikäilemätön tutkijainsinööri Toimi Repo ja lääkärinlupansa menettänyt Kaj Eriksson. Kuvio selviää Ilpolle, kun hän alkaa etsiä veljeään ja löytää tämän tutkimuslinjalta. Tähän kohtaan on pakko herutella: mutta onko kaikki silloin jo myöhäistä. 

Kuunnelkaa ja kritisoikaa. Muutamassa kohtaa sekoan sanoissa, äänenlaatu on mitä on ja luen vähän liian nopeasti. Lisäksi miimuu maamuu harjoituksista voisi olla hyötyä, eli suuta voisi aukoa. Vaatii reeniä. Itse tarinahan on mitä mainioin, elokuvakässärikamaa. Näin sain kuulla eräällä nimeltä mainitsemattomalta nirppanokalta, jonka mielestä kaikki on ******. Tai niin kuin toinen saman ihmistyypin edustaja tuumasi: "Oon lukenu paskempiakin." 
Se on jotain se!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti