torstai 12. maaliskuuta 2020

Ansaittu kiitos Lastenkeskusta muistaneille lastenkirjailijoille ja kustantajille




Siun Soten ja Pohjois-Karjalan keskussairaalan lasten- ja nuorten poliklinikka, sekä osasto muutti tällä viikolla uusiin tiloihin. Kun nyt olen päässyt piireihin, eli samassa Facebook-ryhmässä monen muun kirjailijan, ison ja pienen nimen kanssa ja mulla on lähestymiskokemusta ainakin hylsyjen muodossa kirjakustantajista, innostuin kokeilemaan verkostoitumisen voimaa. Laitoin jakoon ehdotuksen kirjalahjoituksesta. Lukemista ja katseltavaa lääkärinodotukseen ja toipilaille osastohoidossa. 

Osallistumisinnokkuus yllätti positiivisesti. Mukaan lähti henkilökohtaisesti neljä lasten- ja nuortenkirjailijaa ja viisi kustannustaloa. Kaiken kaikkiaan nimikkeitä kertyi 63 kappaletta, joistain useampikin nide, sekä kyniä, värityskuvia ja julisteita, viimeksi mainittuja seinäjokelaiselta lastenvaate- ja kangasfirman Story of Roon Maija Haapojalta. Ihan kaikille kirjakustantajille en viestiä laitellut, mutta ne, joille sähköpostia lähti vastasi hyvällä prosentilla. Mukaan ilmoittautui Bazar, Kustannus-Mäkelä, Lastenkeskus, Myllylahti ja S & S. Omilla tekijänkappaleillaan tempaukseen osallistui Jutta Tynkkynen, Marjut Brunila, Heli Haavisto ja Anneli Kanto. 

Valtaosa kustantajien lahjakirjoista on suomalaisten tekijöiden tuotoksia ja teemat vaihtelevat jännityksestä ja arvoitusten ratkaisusta maailmanlaajuisiin ja opettavaisiin aiheisiin.  Supersankareita, ritareita, keijuja, pupuja, leppäkerttuja, luontoa… Kysy mitä vain, siitä löytyy nyt kirja uudesta Lastenkeskuksesta Joensuusta. Kirjastoksikin sitä voisi tätä nykyä kutsua.

Osaston lähiesimiehet pyysivät välittämään ISOT KIITOKSET kaikille mukaan lähteneille lahjoittajille! Minäkin kiitän. Kirjat on luovutettu juhlavin menoin, eli lastattu pyörätuoliin ja toimitettu uusiin tiloihin odottamaan lukijoita ja katselijoita. Hyviä juttuja, niitä tarvitaan kaiken negatiivisen uutisoinnin joukossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti